Pleje af extensions

Pleje af extensions

Pleje af extensions har aldrig været vigtigere end under tiden med Corona lockdown. Frisørerne er heldigvis åbne igen, men det skal ikke være en undskyldning for ikke at passe godt på dit eget hår hele tiden. De mange timer indenfor og de måske manglende ture forbi frisørstolen kan medføre elektriske flyvehår, spaltede spidser og tørt, livløst hår. Vi har samlet et par gode tips til, hvordan du kan bedste pleje af extensions. Læs nedenstående blogindlæg og bliv klogere på at passe dit hår.

Fugt, fugt, fugt 

Næsten alle skønhedsproblemstillinger kan reddes med fugt. Det gælder også for håret. Tørt hår bidrager til spaltede spidser, knækket hår og en kedelig fremtoning. Fugt skaber derimod glans, styrke og blødhed. Håret bliver tørt af mange forskellige grunde, og under en lockdown eller vinterperioden er det typisk på grund af for meget indeklima. Derfor har du dit hår brug for fugt for at blive blødt og livligt igen. 

Vi anbefaler en god hårkur med fugtighedsgivende ingredienser (aloe vera, arganolie, honning eller kokosolie) en gang om ugen til at fugte dine lokker med.  Så forebygger du nemlig fremtidige spaltede spidser. Du kan også anvende en ren olie som hårkur. Uanset hvilken hårkur du vælger, er det vigtigt at du lader den sidde og arbejde i håret i mindst 20 minutter. Der virkelig ikke nogen undskyldning for blot at lade den sidde i mindre tid – og det vil også være spild af tid og spild af produkt. Sørg for at skylle håret grundigt efter og ”luk” håret med balsam, når du afslutter hårvasken. Mellem hårvaske kan du bruge en leave in conditioner-spray til at fugte håret endnu mere. 

Børst håret hver dag 

En god hårplejerutine består naturligvis af børstning af håret. Børst dit hår både morgen og aften, og gerne med en skånsom børste, der er designet til at massere din hovedbund og dermed sætte gang i blodcirkulationen. Læs mere om vores egen hårbørste til hair extensions her. Når du børster dit hår, er det meget vigtigt, at du er nænsom. Børster du lokkerne for hårdt, kan du nemlig risikere at knække håret. Filtrerede lokker er vejen til ødelagte spidser, men når du børster håret jævnligt, er du med til at sørge for, at alle knuder bliver udryddet. Skulle der være en filtret tot i dit hår, er det vigtigt at du forsigtigt redder den ud.  

Læg varmeredskaberne væk  

Giv dit hår en velfortjent pause fra el-artikler og varmeredskaber når der er mulighed for det.. Det gælder faktisk også føntørring. Det kan virke som spild af tid at lade håret lufttørre eller style håret uden hjælp fra elektroniske apparater. Men på langt sigt styrker du dit hår og gør det en kæmpe, kæmpe tjeneste. For hver gang du blæser høj varme mod det eller ”brænder” det med et glattejern, slider du nemlig på hårstråene, og det resulterer i slidte spidser og knækkede hår. 

Er du ikke tilfreds med din frisure uden styling af et glattejern eller et krøllejern, så sæt det op i en hestehale eller knold med en skånsom elastik. Kan du ikke vente med at tørre håret med en føntørrer, så prøv at se om du kan nå at lade det lufttørre i 10 minutter inden. Så når hårene at lukke sig og er ikke så udsatte for varmen. Brug som minimum en beskyttende varmespray i hele håret inden du bruger en varm el-artikel – HVER eneste gang.  

Silkepude  

Har du nogensinde drømt om at sove som en prinsesse? Nu har du i hvert fald en undskyldning for at ønske dig silkebetræk. For en pude med betræk af silke er nemlig en god investering for dit hår. Det gælder også materialet bambus. Et almindeligt bomuldsbetræk absorberer rigtig meget fugt. Derfor vil du også opleve mindre tørt hår, når du sover med en pude af silke eller bambus. Derudover er traditionelle pudebetræk ru i overfladen, og det skaber friktioner mellem pude og hår. 

Hvis du nogensinde har undret dig over, hvorfor dit hår er kruset om morgenen, så ved du det nu. Og løsningen? Skift pudebetrækket ud med silke eller bambus! Dit hår glider ubesværet ned ad disse materialer, der bliver ikke skabt friktioner, og dit hår kan beholde sin naturlige fugtbalance. Bambus er et billigere alternativ til den dyre silke, men det er bestemt ikke et dårligt valg. Bambus er både nemmere at vedligeholde og rengøre.

Som du kan se af ovenstående, så er der en hel masse små tips og tricks, der kan gøre dit skønne liv med hair extensions endnu nemmere for både dig og dit smukke hår. Læs meget mere her om gode råd til pleje af extensions og mere inspiration på vores Instagram

Relaterede indlæg

Skandinaviske flettebaner

Skandinaviske flettebaner

Skandinaviske flettebaner – det nye sort? Laver Dream Extensions skandinaviske flettebaner til påsyning af hair extensions? Ja det gør vi naturligvis, men vi laver så