Hårplejeprodukter - Pas på disse ingredienser

Disse ingredienser hører ikke hjemme i dine hårplejeprodukter

Der er ingen tvivl om, at du gør dit bedste for at pleje dit hår så godt som muligt. Ofte køber vi hårplejeprodukter i dyre domme i god tro, og alligevel er vi ikke helt tilfredse med resultatet – sidstnævnte skyldes ofte at ingredienslisten på plejeprodukterne er fyldt med noget, der faktisk ikke er særligt godt for håret på den lange bane. Vi guider dig her igennem til hvilke ingredienser, du ikke skal anvende i din hårpleje.

Alkohol

Det er lidt tricky med alkohol i hårpleje, og nu bliver det lidt teknisk: det er nemlig ikke alle alkoholer, der er skadelige for håret, men de kortkædede alkoholer er. De kortkædede forstyrrer hovedbundens beskyttende barriere, får håret til at kruse og udtørrer hårstråene. Man ønsker hverken eller for sit eget hår eller for sine extensions. De kortkædede alkoholer går under navne som ethanol, propanol, propyl alcohol, SD alcohol og isopropyl alcohol. Ser du dem i ingredienslisten, næste gang du skal investere i et nyt hårprodukt, så drop at tage det med hjem. En god tommelfingerregel er, at alkohol er noget der hører hjemme i et glas, ikke i din hårpleje.

Sulfat

Sulfater anvendes til at fjerne fedtstof, og det er yderst effektivt. Det er dog bare ikke særligt smart, når det også fjerner det naturlige fedt fra din hovedbund. Hvis du har brugt produkter med sulfater, vil du sikkert nikke genkendende til en irriteret hovedbund og at håret ser livløst ud. Sig farvel og tak til dine produkter med sulfater, for det gør ikke noget gavn for din hårpleje, tværtimod. Heldigvis har markedet i et par år nu gjort opmærksom på dette problem, og flere shampoos og balsam markedsføres også nu som ”sulfatfri” som et buzzword, fordi at de store brands godt ved, at det bliver mere almen kendt at sulfater er noget rod. Sulfater går også under navnene sodium laureth/lauryl sulfat, natrium laureth, ammonium laureth, ATEA lauryl sulfat, sodium alkylbenzene sulfonat.

Lanolin

Lanolin er vegetabilsk fedt og kommer fra får, og du kender det måske som ”hårsmør”. Selvom det lyder grønt og godt, så er der et stort problem med brug af shampoo med vegetabilske fedtstoffer, for det kan være med til at blokere hovedbunden for at optage andre nærende ingredienser, og ”smørret” blokerer simpelthen ikke håret eller hovedbunden at ”ånde”.

Parabener

Det er egentligt ikke så meget for selve hårets skyld, at vi råder dig til at undgå parabener, men simpelthen for dit eget velbefindende. Du har sikkert hørt et salgsargument for, at noget er fri for parabener, men hvad er det egentligt, at parabener gør? Svaret er, at parabener har vist sig at have hormonforstyrrende effekter på dyr, og derfor fraråder Astma-Allergi Danmark og Forbrugerrådet brug af buthyl- og propylparaben. Det er ikke alle parabener, som frarådes, men for at være på den sikre side og fordi der findes så mange gode hårplejeprodukter derude uden parabener, råder vi dig til at undgå parabener helt.

Se mere og bliv inspireret på vores Instagram

Blog

RSS
flettemetoden hair extensions langt hår

Hvorfor ikke prøve hair extensions?

Anne Purity Kithinji

Smukt langt og fyldigt hår? Hvorfor ikke prøve hair extensions? Hvem drømmer ikke om smukt langt og fyldigt hår? For nogle af os kan det...

flettemetoden hair extensions håndsyet hår langt hår ponytail extensions ponytails

Bryllupshår

Anne Purity Kithinji

Bryllupshår – Drømmen om det smukkeste hår til dit bryllup starter her Bryllupsæsonen står for døren i takt med, at foråret og lyset bryder frem....